• Moja nit je rdeča
  Iskreno neotesana komedija

  Sodobna klovnska predstava za odrasle je vstopnica v svet doživetij in odnosov, ki se jim v vsakdanjem življenju ne moremo predati. S pomočjo rdečega nosa, najmanjše maske na svetu, se Eva Š. Maurer potopi v fantazije različnih ženskih vlog, o katerih vsi po malem sanjarimo, a jih v resničnem življenju ni mogoče združevati. Zgodbe osmih popolnoma različnih junakinj so uprizorjene skozi prizmo humorja in parodije.

  Evi je pod režisersko taktirko Maje Dekleva Lapajne uspelo ustvariti kolaž odrskih žanrov, ki ga v predstavi dopolnjujejo še odlična kostumografija Janete Čoh, scenografija Tomaža Lapajneta Dekleve in prefinjeno oblikovanje svetlobe Boruta Cajnka. S pevskimi vložki, ki so nastali pod vodstvom Ane Duša, in koreografijami Gregorja Kamnikarja, oblikovanimi z asistenco Krasimira Agina, se gledališko delo občasno prevesi v koncertni dogodek, kabare, baletno predstavo ali celo burlesko.


  Rdeča je barva ljubezni, rdeča je barva krvi in rdeča je najmanjša maska na svetu - klovnesin nos!


  Dolžina predstave: 70 min

  Ker je predstava tehnično zahtevnejša, vas bomo povezali s tehničnim vodjem predstave g. Borutom Cajnkom, da se boste dogovorili o vseh podrobnostih.

  Kontakt za predstavo: eva@klovnesa.com


 • Moja nit je rdeča (Posamezne točke)
  Zgodbe osmih junakinj predstave Moja nit je rdeča so si zelo različne. Od spolno prebujene deklice, neveste brez ženina, nostalgične učiteljice glasbe, Slovenke do ženske, ki hrepeni po moškem. Različnost in dodelanost točk omogoča, da jih naročite po svoji izbiri. Na voljo so točke, ki trajajo od 5-15 minut, ki jih lahko izberete glede na okus publike, ki jo pričakujete, saj so primerne za različna praznovanja, prireditve, praznovanja obletnic v podjetjih, zasebne zabave in druge priložnosti.

  Na voljo so točke: Punčka (Kako si pravljice razlaga prvošolka na proslavi bralne značke?), Slovenka (opevane lepote v Avsenikovi skladbi Slovenija, odkod lepote tvoje, dobijo v tej točki malce drugačen pomen), Učiteljica (Učna snov, ki je tokrat na vrsti nostalgično učiteljico povsem vrže iz tira. Pomembne stvari iz naših življenj pač ne gredo tako zlahka v pozabo), Nevesta (se omožiti, če nimaš ženina? Mogoče se zdi zapleteno, pa niti ni. Pomembno je le, da se prepustimo prevladi romantike), Zmenek (Bo prišel, ne bo prišel? Pripravljena na novo doživetje s svojim ljubimcem, ki se konča povsem drugače.).


  Dolžina predstave: odvisno od izbire točk predstave (najmanj tri točke)

  Tehnične zahteve:

  Primerno osvetljen oder,
  ozvočenje (odvisno od izbire točk in velikosti prostora, načeloma pa CD-predvajalnik, naglavni mikrofon, mikrofon na stojalu),
  prostor za preoblačenje.


 • Klovnesa Sfrčkljana se predstavi
  Glavna zvezda predstave, klovnesa Sfrčkljana je seveda izobražena oseba, ki bolj ali manj gladko govori več jezikov: angleško, rusko, slovensko, srbsko in hrvaško. Ima pa eno majceno hibo, če je pod stresom se namreč prične na nezaustavljivo smejati.

  Klovnesa Sfrčkljana bo gledalce naučila osnov lepega vedenja, odpela bo še vedno zelo priljubljeno pesem z  naslovom: "La, la, la", s katero se je prijavila na Emo leta 1978 ter se s poukom zgodovine vrnila daleč v preteklost, s prikazom zgodbe o Tisti jablani. Za vrhunec predstave pa bo poskrbela z izvedbo zelo nevarne točke: Hojo po vrvi, ne da bi pokazala spodnje hlačke. V primeru, da boste hoteli še, boste doživeli točko "leteči paradižniki". Predstava je primerna za otroke od vrtca do petega razreda osnovne šole. Povabite klovneso Sfrljčkano v svojo sredo ob začetku šolskega leta, ob tednu otroka, ob pomembnih šolskih dneh in dogodkih, za veseli december, ob dnevu kulture, ob zaključku bralne značke, ob zaključku šolskega leta, s klovnskimi točkami pa lahko tudi povezuje vaše prireditve… Predstava Klovnesa razgraja je bila na festivalu Zrno soli v Piranu (2012) nagrajena kot najboljši gledališki dogodek.


  Dolžina predstave: 40 min

  Tehnične zahteve:

  Ozvočenje s CD – predvajalnikom, naglavni mikrofon, večji prostor za nastop (najmanj 5 x 5m), prostor za preoblačenje.


 • Dama v belem
  Ulična predstava

  Odločna, strastna in hudomušna dama vam bo odpela najlepšo ljubezensko pesem vseh časov. Priprave na tako romantičen dogodek pa bo dokaj zahtevna, saj le-ta zahteva posebne efekte, kavalirje in dvignjene vžigalnike. Glamurozna izvedba predstave pa lahko uspe le ob pomoči občinstva. Skupaj boste pričarali posebno čarobno vzdušje, dama v belem pa bo na koncu skupaj z vami zelo zadovoljna.

  Predstava Dama v belem je ulična predstava igralke, režiserke, pisateljice in klovnese Eve Škofič Maurer, ki se je razvila iz ene od zgodb iz klovnske komedije Moja nit je rdeča. Z njo je gostovala že marsikje, med drugim tudi na Festivalu Lent. Predstava je poleg ulice primerna tudi za različne druge prireditve (poletne prireditve, festivale, posebne prireditve) in praznovanja (v podjetjih, zasebna praznovanja, obletnice,…).


  Dolžina predstave: 20 min

  Tehnične zahteve:

  Prostor 5m x 5m, ki omogoča prehod med publiko
  Ozvočenje (mikrofon na stojalu, naglavni mikrofon, CD predvajalnik)
  Prostor za preoblačenje